Huoltokelkat

Rostekin julkisivujen huoltokelkat ovat yksi- tai kaksinostimisia huoltotasoja, joiden avulla rakennuksia pystyy huoltamaan ja pesemään turvallisesti ja tehokkaasti. Huoltokelkkaa kutsutaan usein myös riippukelkaksi ja riipputelineeksi. Englanniksi huoltokelkka on usein BMU-Cradle.

Ota Yhteyttä ›

Rostek Roslift BMU

Rostekin huoltokelkka yhdessä huoltokiskon tai kattovaunun kanssa on EN 1808 standardin mukainen järjestelmä rakennuksen luoksepääsyyn. 

F2 Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaan riipputelineiden kiinnitysrakenteita ei tarvita rakennuksissa, joissa on julkisivujen huoltokelkka. Lisäksi huoltokelkkaa voidaan käyttää rakennusaikana tai sen voi myös vuokrata suoraan Rostekista. Vaatimuksena on kuitenkin että rakennuksessa on joko huoltokisko tai kattovaunu.

Lataa BMU2 huoltokelkan esite ›

Huoltokelkka takaa turvallisen tavan huoltaa ja puhdistaa rakennusten julkisivuja tehokkaasti. Vakiona kahden henkilön kelkan vaijeriväli on 1,7 metriä. Huoltokelkoista on mahdollista muokata myös eri kokoisia versioita, mikäli sille on tarvetta.

Huoltokelkka on sivuilta ja lattialta umpinainen. Tämän ansiosta työkalut ja tarvikkeet pysyvät kelkan mukana, eivätkä putoa alas. Kelkkojen nostokyky sallii myös työkalujen ja huoltoon tarvittavien osien kuljettamisen huoltokelkassa.

Lataa BMU1 huoltokelkan esite ›Rostek BMU Cradles

Ota yhteyttä